Dizzy Me - Evenwichtblog

Ga naar de inhoud
Dizzy Me verschijnt in 2017 in het Engels en in het Spaans.
24 december 2016

Goed nieuws te melden over Dizzy Me, het unieke boek waarin een patiënt (over de 15 jarige zoektocht naar een oplossing voor haar evenwichtsprobleem) en een medicus (over de technieken om een juiste diagnose te kunnen stellen) vertellen. Het boek is zowel een handvat voor de patiënt, alsmede voor de arts.

Na een succesvolle crowdfunding om geld in te zamelen om de Nederlandse editie van Dizzy Me te vertalen in het Engels, zijn de auteurs Tania Stadsbader (mijn Vlaamse knuffelvriendin) en Floris Wuyts (de professor van het UZA, die bij mij de juiste diagnose heeft gesteld) erin geslaagd om een uitgever (Kugler Publications) te vinden.

In juni 2017 verschijnt de Engelse editie. Er komt ook een e-book.
Later in het jaar komt er ook nog een Spaanse uitgave.
Dit is goed nieuws voor alle patiënten wereldwijd die nog steeds zitten te wachten op een goede diagnose en behandeling. Voor de huisartsen en de specialisten is het een leerzaam boek.

Om wereldwijd aandacht te vragen voor de misdiagnoses van patiënten met een evenwichtsstoornis, kunt u nog steeds de petitie tekenen.


Voor informatie over Dizzy Me ga naar www.dizzyme.eu.
Teken de petitie
4 september 2016

De Belgische Tania Stadsbader, die zelf 15 jaar op zoek is geweest naar een juiste diagnose voor haar evenwichtsstoornis en daaraan gelukkig is geholpen (lees het boek Dizzy Me), heeft samen met een tiental patiënten uit Engeland, Amerika, Australië en Nederland (waar ik ook deel vanuit maak) een petitie gestart om de problematiek rond patiënten met een evenwichtsstoornis onder de aandacht te brengen bij de World Health Organization.
Ik sta achter deze petitie, omdat ik wil dat er eindelijk eens wereldwijd orde op zaken wordt gesteld ten aanzien van het stellen van een juiste diagnose en de behandeling van patiënten met een evenwichtsstoornis. Het zoeken naar mijn juiste diagnose heeft 5 jaar geduurd en dan mag ik eigenlijk nog niet klagen. Met de huidige methodes kan veel sneller een diagnose worden gesteld. Helaas zijn vele artsen hiervan niet op de hoogte. Ook in Nederland niet. Er zal dus bijscholing noodzakelijk zijn en de arts in opleiding zal het zich eigen moeten maken.
Ik zal jullie dankbaar zijn als je deze petitie ook gaat ondertekenen.


Het boek ‘Dizzy Me’ wordt vertaald
23 juni 2015

Gisteravond klokslag 24:00 uur liep de crowdfunding af van het project Dizzy Me.
Er werd maar liefst 11.111 euro binnengehaald. Een te gek bedrag! Een fantastisch resultaat voor Tania Stadsbader en prof. Floris Wuyts.
Hierdoor wordt het mogelijk om het boek te vertalen naar het Engels. Een belangrijke stap voorwaarts voor patiënten en artsen.
Ik ben een Dizzy Me

Het boek “Dizzy Me, licht op evenwicht” geschreven door Tania Stadsbader en prof. dr. Floris Wuyts is een must have voor mensen die worstelen met z’n evenwicht.
Ook is het boek zeer aan te raden bij artsen.
Ik heb dit boek bij bol.com gekocht.
Na enkele bladzijden te hebben gelezen kwam ik al heel herkenbare onderwerpen tegen. Daarnaast schrijft Tania haar relaas op met een Belgische ondertoon hetgeen zeer prettig overkomt. Het is in ieder geval duidelijk wat iemand moet doormaken met evenwichtsstoornis en de ‘onkunde’ van artsen op het gebied van de diagnostiek.
Gelukkig gaat Tania weer als Happy Me door het leven………
Tania heeft jarenlang een blog geschreven over het betreffende onderwerp. Dizzy Me is ook te volgen op facebook.
Het is de bedoeling om het boek in het Engels te vertalen, hiervoor is € 10.000 voor nodig.
Ik heb inmiddels een bedrag gestort t.b.v. het project en hoop dat het zal slagen.
Click op Project om naar de website te gaan en uw bijdrage te leveren.
Het project is inmiddels beëindigd en heeft 11.111 euro binnengehaald, genoeg om de vertaling te starten!
Terug naar de inhoud